Štampa

Pobijedite prehladu za jedan dan

Svi koji danima, pa i sedmicama, vuku prehladu, teško će povjerovati u tvrdnju stručnjaka da je prehladu moguće pobijediti za samo 24 sata. Ali, profesor Ron Ekls sa Univerziteta u Cardiffu smatra da je to izvodljivo, pod uvjetom da se pridržavate plana.
U 7:00: Nakon buđenja, kada osjetite da niste baš najbolje, obavezno se istuširajte i to vrelom vodom. Na taj način popustit će bolovi u zglobovima, a disajni putevi bit će pročišćeni.

U 8:00: Kvalitetan doručak je nezaobilazan. Popijte čašu soka od cijeđene narandže da biste unijeli dovoljno vitamina C i spremite topao obrok u kojem bi trebalo da preovladava bobičasto voće.


U 10:00: Očistite disajne putave i ispušite nos, tako što ćete ih napariti. Dovoljno je da stavite glavu iznad posude sa vrelom vodom, da je prekrijete peškirom i ostanete tako što duže možete.

U 12.00: Iako bismo se, kada nas spopadne prehlada, najradije uvukli u krevet i tako proveli cijeli dan, profesor Ekls smatra da je prije ručka dobro zaputiti se u kraću šetnju na svježem vazduhu. Tako, kaže on, poboljšavamo i imunitet i raspoloženje.

U 13:00: Za ručak se preporučuju sendvič od piletine i salata. Proteini će također ojačati imunitet. Budete li izbjegavali meso, prehlada će se najvjerovatnije produžiti i postati nepodnošljivija.

U 15:00: Ponovo je vrijeme za vruć napitak, odnosno biljni čaj koji će pomoći da se oslobodite sluzi iz tijela, ili za čašu svježe iscijeđenog soka, bogatog vitaminom C.

U 18:00: Prilikom pripreme večere u hranu ubacite malo karija ili neki drugi začin (đumbir, feferonku, bijeli luk) koji također ima antivirusna i antibakterijska svojstva. Ovi začini će pročistiti sinuse i pomoći vam da očistite disajne puteve i oslobodite se bakterija.

U 20:00: Kao što ste dan započeli sa vrelom vodom, tako ga i završite, ali uz toplu kupku, koja će opustiti umorne i bolne mišiće i pročistiti disajne puteve.

U 22:00: Da bi se tijelo oporavilo, neophodno je odspavate barem osam sati tokom noći, što podrazumijeva raniji odlazak na spavanje.
 

Banners

Instagram Galerija

MREŽE

Koliko je Vama i Vašem poslu bitna stabilna mreža bila ona mala ili velika? Asteh servis se odavno bavi umrežavanjem računara putem kabla ili wirelessa 2.4 i 5 Ghz. Nije bitno koliku mrežu pravite ali je veoma bitno da ona bude stabilna. Naravno što podrazumjeva i da imate prisutp svemu što želite u Vašoj mreži u što kraćem odazivnom vremenu.

Video nadzor!

Želite li video nadzor na koji možete računati ?

Zamislite da putem vašeg telefona ili laptop
uređaja možete da pratite šta se dešava u Vašem
poslovnom prostoru ili kući ?
Ili još bolje, ne morate da zamišljate sve je to
ostvarljivo uz veoma povoljne cijene!

Nije bitno gdje da se nalazite, na vašem
telefonu možete pratiti sva dešavanja.

* čak tri moguća pristupa video nadzoru
* snimanje na pokret dan I noć
* pristup čak I sa mobilnog interneta

066.123.234

Poslednje IT NOVOSTI

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Cardiac Scan: Srce kao lozinka

28-09-2017 Hits:1021 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

Cardiac Scan: Srce kao lozinka

Provera identiteta otiskom prsta, skeniranjem mrežnjače ili tehnologijom prepoznavanja lica sada ima još jednu alternativu: naučnici su razvili novi sistem autentifikacije koji ne zahteva bilo kakvu interakciju korisnika - dovoljno...

Read more

OPREZ! Za infekciju bankarskim trojancem…

08-06-2017 Hits:1318 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

OPREZ! Za infekciju bankarskim trojancem Zusy dovoljno je da pređete kursorom miša preko linka

  Verovatno ste bar jednom čuli ili videli upozorenje da onemogućite makroe i da budete posebno pažljivi kada ih omogućavate dok otvarate Microsoft Office Word dokumente. Razlog zbog čega je malo...

Read more

Hakovani u prevodu: Pomoću titlova napad…

25-05-2017 Hits:1367 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

Hakovani u prevodu: Pomoću titlova napadači mogu hakovati vaš računar dok gledate filmove

  Ako gledate filmove sa prevodom, možda će vas zabrinuti da mali fajl kao što je titl može omogućiti napadačima da preuzmu potpunu kontrolu nad vašim računarom dok vi uživate u...

Read more

Naša preporuka!

Asteh Preporuka!

Preuzmite IVMS-4200 novu verziju. Kliknite na ikonicu ispod
Za uputsvo kako podesiti i instalirati posjetite našu stranicu preuzimanja.
Asteh predlaže AVAST, čak i free verzija se pokazala
veoma dobro na računarima koje smo radili, a vjerujte,

uradili smo ih '' mnogo ''. Zato klik gore na ikonicu AVAST
i preuzmite najnoviju BESPLATNU verziju!

---------
Preuzmite Android Aplikaciju Asteh Servis Racunara
gdje mozete vidjeti najnovije vijesti iz IT Svijeta bez
reklama !


Twitter

Poslovni korisnici

Za korisnike sa više računara i lokalnom mrežom nudimo mogućnost ugovornog održavanja gdje za paušalni mjesećni iznos mogu ostvariti usluge stalne IT podrške.

FACEBOOK

Dodajte nas u prijatelje!
samo kliknite na ikonicu iznad

Galerija

  • CCTV Asteh_4
  • Opis: Asteh CCTV
  • video nadzor1_6
  • Opis: Asteh Video Nadzor