Štampa

Windows 8

Konačno je stigao windows 8, beta verzija, koja donosi mnogo novina, unapređenja, svega što do sada niste videli. Iako je rađen za touchpad računare windows 8 se lepo ponaša i na ostalim računarima. Skinite je sa sajta Microsoft, instalirajte i uživajte.

KLIKNI OVDJE DA PREUZMEŠ WINDOWS 8

Štampa

Licenciranje Windows-a

 Ovdje su navedene mogućnosti licenciranja

OEM
  Ovaj program licenciranja je namijenjen kupcima novih računara koji kupovinom istog nabavljaju i prateću licencu za Microsoft operativni sistem. Krajnji kupac nikako ne smije kupiti OEM licencu a da ona nije već predinstali­rana na računar od strane ovlaštenog proizvođača/prodavača računara kao što je to jasno naglašeno u priloženom primjeru EULA-e. Kupac prilikom kupovine računara dobija:

· Instaliran operativni sistem
· Nalijepljenu “COA” naljepnicu
· Medij za reinstalaciju sistema
· Uputstvo za upotrebu
· Pisani dokument koji sadrži EULA-u (End User License Agreement) u prilogu

 Ukoliko kupac već posjeduje računar i na njemu postoji nelicencirani operativni sistem, licenciranje istog može obaviti putem LEGALIZACIJSKIH rješenja:

 1. GGK licenca
Kupac dobija paket koji sadrži instalacioni medij, uputstvo, COA naljepnicu i EULA-u. U suštini, kupac na ovaj način licencira svoju nelicenciranu kopiju operativni+og sistema i pretvara je u OEM licencu. Kako je prodaja OEM licence krajnjem kupcu odvojeno od hardware-a pogrešan način licenciranja, GGK licencom, Misrosoft je omogućio svojim korisnicima da izvrše kupovinu licence koja ima ista prava kao i OEM.

 2. GGWA licenca
Ukoliko je kupac pravno lice koje posjeduje 5 i više računara na raspolaganju mu je metoda licenciranja nelicenciranih kopija operativnog sistema kroz GGWA ugovor. Radi se o količinskom ugovoru koji prati principe licenciranja kroz OLP. Kupac sklapa ugovor kroz Eagreements koji je kreirao Microsoft partner te dobija pristup na VLSC portal na kojem se nalaze svi podaci o nje­govom ugovoru kao i ključevi proizvoda i linkovi za “skidanje” instalacionih medija.

  Neke od karakteristika GGWA licenci:

- Rješenje za količinsko licenciranje operativnog sistema Windows 7 Professional kojim se omogućuje usklađenost s propisima
- Mogućnost dodatnih narudžbi tokom trajanja ugovora
- Mogućnost kupovine tehnološke garancije Software Assurance u roku od 90 dana
- Mogućnost kupovine usluge korisničke podrške od Microsofta ili prodavača Microsoft proizvoda
- Mogućnost kupovine medija
- Dostupna prava na korištenje starijih verzija
 
 3. FPP/PKC licenca
Maloprodajna licenca kroz koju kupac dobija sva prava kao sto su pravo prenosa vlasništva, licenca odvojena od hardware-a, itd. Kupac u paketu dobija medij za instalaciju, COA naljepnicu koja ostaje na kutiji, uputstvo za upotrebu i primjerak EULA-e (u prilogu).

Open

 Programi količinskog licenciranja namijenjeni su malim i srednjim preduzećima. Uslov za sklapanje jednog od tri količinska ugovora je posjedovanje licenci­ranog operativnog sistema. Software moze biti licenciran na jedan od gore spomenutih načina (OEM, GGK, GGWA i FPP/PKC).

OLP
Uslov za sklapanje OLP ugovora je poručivanje najmanje 5 Micrsoft proizvoda. Sklopljeni ugovor traje 2 godine i u tom period je moguće proširenje istog kao i dodatno poručivanje proizvoda. Plaćanje je jednokratno i vlasništvo nad li­cencom je trajno.

OVL
Uslov za sklapanje OVL ugovora je posjedovanje najmanje 5 računara. Sklopljeni ugovor traje tri godine i u toku trajanja ugovora korisnik je u mogućnosti korišćenja dodatnog paketa pogodnosti (Software Assurance-a). Plaćanje se vrši na tri godišnje rate i po isplati treće rate sav software postaje trajno vlasništvo kupca.

OVS
Uslov za sklapanje OVS Ugovora je posjedovanje najmanje 5 računara. Sklopljeni ugovor traje tri godine i po isteku se može produžiti. Korisnik sklapanjem ovog ugovora ne kupuje nego iznajmljuje software i kao i u OVL ugovoru, u toku trajanja ugovora u mogućnosti je koristiti prednosti Software Assurance-a paketa

Instagram Galerija

MREŽE

Koliko je Vama i Vašem poslu bitna stabilna mreža bila ona mala ili velika? Asteh servis se odavno bavi umrežavanjem računara putem kabla ili wirelessa 2.4 i 5 Ghz. Nije bitno koliku mrežu pravite ali je veoma bitno da ona bude stabilna. Naravno što podrazumjeva i da imate prisutp svemu što želite u Vašoj mreži u što kraćem odazivnom vremenu.

Video nadzor!

Želite li video nadzor na koji možete računati ?

Zamislite da putem vašeg telefona ili laptop
uređaja možete da pratite šta se dešava u Vašem
poslovnom prostoru ili kući ?
Ili još bolje, ne morate da zamišljate sve je to
ostvarljivo uz veoma povoljne cijene!

Nije bitno gdje da se nalazite, na vašem
telefonu možete pratiti sva dešavanja.

* čak tri moguća pristupa video nadzoru
* snimanje na pokret dan I noć
* pristup čak I sa mobilnog interneta

066.123.234

Poslednje IT NOVOSTI

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Cardiac Scan: Srce kao lozinka

28-09-2017 Hits:1070 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

Cardiac Scan: Srce kao lozinka

Provera identiteta otiskom prsta, skeniranjem mrežnjače ili tehnologijom prepoznavanja lica sada ima još jednu alternativu: naučnici su razvili novi sistem autentifikacije koji ne zahteva bilo kakvu interakciju korisnika - dovoljno...

Read more

OPREZ! Za infekciju bankarskim trojancem…

08-06-2017 Hits:1378 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

OPREZ! Za infekciju bankarskim trojancem Zusy dovoljno je da pređete kursorom miša preko linka

  Verovatno ste bar jednom čuli ili videli upozorenje da onemogućite makroe i da budete posebno pažljivi kada ih omogućavate dok otvarate Microsoft Office Word dokumente. Razlog zbog čega je malo...

Read more

Hakovani u prevodu: Pomoću titlova napad…

25-05-2017 Hits:1412 IT Novosti Adnan Brakmić - avatar Adnan Brakmić

Hakovani u prevodu: Pomoću titlova napadači mogu hakovati vaš računar dok gledate filmove

  Ako gledate filmove sa prevodom, možda će vas zabrinuti da mali fajl kao što je titl može omogućiti napadačima da preuzmu potpunu kontrolu nad vašim računarom dok vi uživate u...

Read more

Naša preporuka!

Asteh Preporuka!

Preuzmite IVMS-4200 novu verziju. Kliknite na ikonicu ispod
Za uputsvo kako podesiti i instalirati posjetite našu stranicu preuzimanja.
Asteh predlaže AVAST, čak i free verzija se pokazala
veoma dobro na računarima koje smo radili, a vjerujte,

uradili smo ih '' mnogo ''. Zato klik gore na ikonicu AVAST
i preuzmite najnoviju BESPLATNU verziju!

---------
Preuzmite Android Aplikaciju Asteh Servis Racunara
gdje mozete vidjeti najnovije vijesti iz IT Svijeta bez
reklama !


Twitter

Poslovni korisnici

Za korisnike sa više računara i lokalnom mrežom nudimo mogućnost ugovornog održavanja gdje za paušalni mjesećni iznos mogu ostvariti usluge stalne IT podrške.

FACEBOOK

Dodajte nas u prijatelje!
samo kliknite na ikonicu iznad

Galerija

  • CCTV_3
  • Opis: Asteh CCTV
  • CCTV_5
  • Opis: Asteh CCTV